AUTO RONDREIZEN IN LATIJNS-AMERIKA

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN?

 

Wij kunnen een auto rondreis volledig op maat voor je maken voor de volgende bestemmingen:  Argentinië, Chili, Bolivia, Ecuador, Colombia, Peru, Costa Rica en Cuba. De huurauto kan een 4wd zijn of een gewone personenauto. De keuze van het type auto is afhankelijk van zowel de bestemming als van de route die je wilt gaan rijden.

Wij regelen autohuur alleen als onderdeel van een complete rondreis. Een rondreis op maat dus met overnachtingen in kleinschalige accommodaties. Daarnaast kunnen we ook excursies en vluchten voor je vastleggen. Wij gaan in ons eerste voorstel meestal uit van kleinschalige middenklasse accommodaties. maar we kunnen ook luxe accommodaties voor je vastleggen.

PICKUP - DROPOFF HUURAUTO

In de meeste landen kun je de huurauto's in verschillende plaatsen ophalen en/of inleveren. Per land en verhuurder verschillen de mogelijkheden.

Als je de auto inlevert in een andere plaats dan waar je deze hebt opgehaald worden er zgn. dropoff kosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn gerelateerd aan de afstand tussen beide plaatsen. Vanwege de grote afstanden in deze landen zijn de dropoff kosten vaak redelijk hoog. Bij aanvraag van de offerte vragen wij je waar je de auto wilt ophalen en inleveren. In de offerte worden de kosten van een eventuele dropoff dan direct meegenomen. Deze dropff kosten hoef je, als je via ons huurt, nooit ter plaatse af te rekenen!

GRENSPASSAGE

Alleen tussen Argentinië en Chili is het toegestaan met een huurauto de grens te passeren. Op alle andere bestemmingen waar we autorondreizen aanbieden mag je met de huurauto het land niet verlaten. 

Mocht je de grens tussen Argentinië en Chili willen passeren dan heb je bij de huurauto een zgn. grensdocument nodig. Dit grensdocument is ervoor dat de auto ook in het andere land verzekert is. Met dit grensdocument kun je zonder problemen de grens passeren. Wij regelen deze dagelijks voor onze klanten. De kosten van het grensdocument nemen wij direct op in de offerte.

DE WEGEN

Per land verschillen de condities van de wegen. Overwegend zijn deze redelijk tot soms goed te noemen. Natuurlijk zijn het geen Europese wegen en moet je wel veel meer tijd uittrekken om een afstand te overbruggen dan je bijvoorbeeld in Europa gewend bent te doen. Op een aantal van onze bestemmingen komen er ook nog wel eens onverharde wegen in de routes voor. Wij adviseren je dan ook graag welke type huurauto we voor dat traject aanraden. 


VEILIGHEID

Latijns-Amerika is een enorm groot continent.  De landen verschillen onderling enorm qua landschap, cultuur, economische ontwikkeling én qua veiligheid. Er zijn landen waar het absoluut af te raden is om door heen te reizen zoals Venezuela maar er zijn ook landen die net zo veilig zijn als het reizen door Europa is.

Rijden in de door ons aangeboden bestemmingen kun je dan ook het best vertalen als reizen door die landen waar dat goed mogelijk is. De veiligheidssituatie is altijd een momentopname, in de tijd kunnen en zullen er veranderingen optreden. Voor actuele reisadviezen verwijzen we je graag naar de website Nederland wereldwijd


AFSTANDEN

De afstanden in vrijwel alle landen van Latijns-Amerika zijn erg groot. Omdat de wegcondities anders zijn dan in Europa vergissen veel mensen vergissen zich in de mogelijk af te leggen dag afstanden. Wij adviseren je hierin graag. Onze routes zijn dusdanig opgesteld dat het traject voor die dag goed te halen is.


HET EIGEN RISICO EXTRA VERZEKEREN

Bij de de huur van een auto of camper krijg je te maken met een eigen risico en een borg die je moet voldoen. Vrijwel altijd zijn bepaalde schades zoals kapotte banden en ruiten, maar ook de onderkant en bovenkant van een auto/camper, niet gedekt en komen dus voor je eigen rekening. Door het afsluiten van een afkoop-eigen-risico verzekering van de Europeesche kun je het eigen risico van de gehuurde auto verzekeren en dus reduceren. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche verzekeringen.


ROUTE INFORMATIE

Wij geven bij al onze selfdrives uitgebreide route-informatie mee en vermelden we van de hotels de GPS coördinaten zodat je ze gemakkelijk kunt vinden.


OVERIGE ALGEMENE INFORMATIE

  • Eigen risico wordt vrijwel altijd d.m.v. een creditcard voucher "voldaan"
  • Minimum leeftijd van de bestuurder, afhankelijk per verhuurder en bestemming: gemiddeld is dit 25 jaar
  • Men rijdt rechts in de aangeboden landen
  • Geldig rijbewijs is verplicht. Aanbevolen wordt een internationaal rijbewijs mee te nemen
  • Rijden op onverharde wegen is bij de door ons uitgewerkte routes toegestaan mits u zich houdt aan de gestelde snelheidslimiet.
  • Op de huur van de auto zijn altijd de voorwaarden van de verhuurder van toepassing.