SELFDRIVE REIZEN COSTA RICA

INDIVIDUELE REIZEN OP MAAT

INTRODUCTIE


Costa Rica is een prachtige selfdrive bestemming voor natuurliefhebbers. Ontdek het land met een huurauto of ga op pad met een auto met daktent, het kan allebei. Hoe avontuurlijk je het wil maken, dat is ook aan jou. In een periode van ongeveer 2 á 3 weken kun veel van dit natuurparadijs gaan zien!

Terwijl Costa Rica slechts 0,03% van het aardoppervlak beslaat, vind je er bijna 6% van de mondiale biodiversiteit. Het land heeft verschillende microklimaten en biedt daardoor een grote variatie in landschappen; van mangrove bossen, tropische stranden en weelderig regenwoud tot vulkanen, mistig nevelwoud en natuurlijke thermale baden. Ook het rijke dierenleven is een goede reden om dit land te leren kennen. Bewonder schildpadden die hier jaarlijks aan land komen om te nestelen, spot tropische vogels en felgekleurde kikkertjes en laat je verrassen door apen, luiaards en vele andere diersoorten in de fantastische natuurparken. Enkele van onze favorieten zijn het nationale park Corcovado, Los Quetzales en Tortuguero.

Tijdens een selfdrive door Costa Rica leg je relatief korte reisafstanden af met zicht op de prachtige landschappen. De wegen zijn overwegend verhard en over het algemeen van redelijke kwaliteit, maar dit neemt niet weg dat er ook matige tot slechte trajecten zijn en dat de bewegwijzering best vaak te wensen overlaat. Zeker tijdens de regentijd is de kwaliteit van sommige wegen minder goed en wordt het uitdagender om te rijden. Al met al biedt Costa Rica een mooie basis voor een selfdrive avontuur!

Wij kunnen een auto met daktent of een huurauto in combinatie met hotelovernachtingen voor je regelen. Daarnaast helpen wij je graag met het vastleggen van de vluchten en excursies.

Wil je je reis anders indelen? Dat is geen enkel probleem, wij passen de routes graag aan naar jouw reiswensen. Al onze reizen worden namelijk volledig op maat gemaakt.