SELFDRIVE REIZEN CUBA

INDIVIDUELE REIS OP MAAT


Cuba is een unieke selfdrive bestemming
en onvergelijkbaar met ieder ander land. Het is vooral een afwisselende bestemming. Cultuur, historie, natuur, strand, aardige mensen, lekker eten en drinken en muziek, het is er allemaal.

Op dit swingendste en kleurrijkste eiland van het Caribische gebied met een ideaal klimaat, hoor je overal de klanken van de salsa en de son. Het lijkt wel of op iedere hoek van de straat muziek wordt gemaakt. Straten van bruisende koloniale steden, gedeeltelijk vervallen, gedeeltelijk gerestaureerd.

Het leven van de vriendelijke en extraverte Cubanen speelt zich vooral buiten af. Er wordt een potje domino gespeeld en urenlang gesleuteld aan de oude Amerikaanse auto's. Hier en daar zie je duidelijk de tekenen van de vreemde mix die het communisme op een Caribisch eiland heeft opgeleverd. Op het platteland reis je langs de tabaksvelden en dorpjes met felgekleurde houten huizen. In de tropische jungle hoor je de nationale vogel, de Trogon. En met je voeten in het witte zand van een tropisch palmenstrand met uitzicht op een azuurblauwe zee geniet je van een tropische cocktail met Cubaanse rum. Hoe mooi kan het zijn!

Wil je je reis anders indelen? Langer, of juist korter op reis? Dat is geen probleem. Wij passen de routes gewoon aan je wensen aan!

AUTO RONDREIS OP MAAT CUBA


In Cuba kun je heel goed zelf met een gehuurde auto op pad gaan. De wegen zijn overwegend verhard en van redelijke maar soms ook matige kwaliteit. De centrale snelweg van west naar oost is overwegend van goede kwaliteit en de af te leggen afstanden in Cuba zijn meestal niet al te groot.

Wij hebben hieronder een aantal mooie routes voor je uitgewerkt om per auto dit bijzondere eiland te ontdekken.

 

CUBA RONDREIS MET PRIVÉ TRANSFERS

Wil je in vrijheid door Cuba reizen maar liever niet zelf rijden?

Je kunt er dan ook voor kiezen om gebruik te maken van een reis met privé transfers of een privé chauffeur/gids. Rondreizen met privéchauffeur in Cuba is de ultieme ontspanning. Je hoeft je niet druk te maken over het vinden van de juiste route of waar het hotel ligt. Je kunt onderweg volop genieten van het aan je voorbijtrekkende landschap.

Wij kunnen of een Spaanssprekende chauffeur voor je regelen die je van de ene naar de volgende overnachtingsplek brengt of we kunnen er voor zorgen dat je met een Engelssprekende chauffeur/gids op pad gaat. Deze chauffeur/gids verteld je tijdens de reis veel ins en outs over het land en je kunt dan onderweg ook stoppen waar je wilt.

 

Wij maken alle reizen volledig op maat. De reis kan dus geheel naar jouw wensen worden aangepast.

CUBA PER CAMPER

Cuba is als camper bestemming een nieuw fenomeen en absoluut een avontuur voor de echte reizigers onder ons!

Je kunt de camper in Havana ophalen en inleveren maar het is ook mogelijk de camper in een andere plaats in Cuba in te leveren. Er zullen dan wel zgn. dropoff kosten voor in rekening gebracht worden. De hoogte daarvan hangt af van hoever deze inleverplaats verwijderd is van Havana.

Het eiland kent niet of nauwelijks campings, maar er zijn verschillende mogelijkheden om met de huurcamper op pad te gaan. Door het westen van het land zijn er een aantal steunpunten aangelegd waar o.a. elektriciteit en mogelijkheden tot water vullen/legen aanwezig zijn. Deze locaties zijn bij hotels, natuurparken of kleinschalige bed & breakfasts die door de lokale bevolking worden gerund. Wild kamperen is ook toegestaan; er zijn fantastisch mooie plekjes te vinden, maar het is nog niet erg bekend in Cuba.

Ben je geïnteresseerd? Vraag ons dan naar de mogelijkheden!

OVER CUBA

KLIMAAT
Er zijn twee seizoenen op Cuba, de natte en de droge periode. De natte periode duurt van mei tot en met september. In deze periode regent het nooit de hele dag. De luchtvochtigheid is echter hoog en aan het eind van de middag valt er vaak een korte hevige regenbui. De temperatuur in de zomer ligt tussen de 25 en de 30 graden. Gedurende de periode van half augustus tot eind november kunnen er orkanen voorkomen in het Caribisch gebied. Ook in de droge tijd valt er wel eens een bui en in deze periode kan het in Havana, Viñales en Las Terrazas een beetje fris zijn.

Qua kleding adviseren wij luchtige zomerkleding, voor de avonden iets warms want deze kunnen nog wel eens fris zijn. Als je wilt gaan wandelen neem dan goede wandelschoenen mee.

 

OVERZICHTSKAART CUBA


 

WEGEN
Ook met de auto kun je Cuba goed ontdekken. De wegen zijn meestal redelijk goed begaanbaar. Echter er zijn ook trajecten met veel gaten in het asfalt en zelfs de centrale hoofdweg is niet vlekkeloos geplaveid! Op de wegen is het niet erg druk en zeker niet als je buiten de grote steden aan het rijden bent. Cubanen maken zelf vooral gebruik van de (motor)fiets, de paardenkar of ze gaan liften en worden meegenomen door (vracht)wagens.