• Negative0-13-13(1)
 • Peru 2 018
 • Peru 6 083
 • peru juni 2 032
 • Negative0-05-5A(1)
 • IMG 0491
 • Peru 2 040
 • 333
 • Negative0-26-26(1)
 • peru3 058

PERU

SELFDRIVE REIZEN


Peru is op dit moment nog niet zo bekend als bestemming om zelf met de huurauto op pad te gaan. Recentelijk hebben wij deze reis gereden en wij denken dat dit land de selfdrive-liefhebber veel te bieden heeft.

Peru is een prachtig land met een grote variatie aan landschappen en met veel Inca-cultuur zoals het bekende Machu Picchu. Daarnaast zijn ook de cirkels bij Moray en de ruïnes van Ollantaytambo zeker een bezoek waard. Dit land heeft een voornamelijk Indiaanse bevolking met veelal per regio typerende kledij. Onderweg kom je regelmatig kleurrijke markten tegen waar fruit, groente en andere zaken worden aangeboden.

Naast dat je tijdens onze selfdrive de highlights van het zuiden bezoekt rijdt je ook nog eens door vele kleine en middelgrote authentieke dorpjes waar je alle tijd kunt nemen om te stoppen en rond te kijken. Je reist niet alleen door de hoge Andes en komt meerdere malen ruim boven de 4.000m maar je rijdt ook door het regenwoud en de woestijn! Hoeveel variatie wil je hebben?

Een bijzondere reis en een écht selfdrive-avontuur!
 

 

SELFDRIVE HIGHLIGHTS PERU | 23 DAGEN

 

Lima - Nasca - Arequipa - Puno - Quince Mil - Heilige Vallei - Cusco - Chalhuanca - Lima

 

vanaf € 3.725,- p.p.

 

Lees meer...

 Wilt u in vrijheid door Peru reizen maar liever niet zelf rijden?


Wij kunnen voor u regelen dat u met een chauffeur op pad gaat zodat u niet op de weg hoeft te letten of op zoek moet gaan naar waar het hotel zich bevindt.

Er zijn twee mogelijkheden:

 • Een chauffeur die weinig tot geen Engels spreekt maar u wel op de plek brengt waar u moet zijn.
 • Een chauffeur/gids regelen die Engels spreekt en u daarmee ook meer kan vertellen over dit mooie land.

 

In beide gevallen heeft u wel alle vrijheid die ook een selfdrive met zich meebrengt maar kunt u lekker om u heen kijken terwijl de chauffeur rijdt.

 

Interesse? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Peru is als camperland absoluut een avontuur voor de echte reizigers onder ons!

Het is sinds kort ook mogelijk om Peru met een camper (gehuurd in Chili)  te gaan ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld in Arica (Noord Chili) of zelfs in Tacna (Peru) starten en eindigen met de reis. Houdt er wel rekening mee dat er pickup en/of dropoff kosten in rekening gebracht kunnen worden. De hoogte daarvan hangt o.a. af of er wel of geen camper aanwezig is in de gewenste ophaal plaats.

Peru kent amper campings dus het wordt echt pionieren! Omdat wij ook reizen verzorgen voor mensen die hun eigen camper verschepen en die wij assisteren om door deze landen te trekken kunnen we je voorzien van mogelijkheden waar je kunt overnachten. Dit zal een enkele keer een camping zijn of iets wat daar op lijkt, op parkeerplaatsen van hotels of een enkele keer vrij in de natuur. Het zullen in elk geval geen mooie campings zijn zoals we in Europa kennen. We willen natuurlijk wel dat je veilig staat dus daar letten we vooral op.

Mocht je een bezoek willen brengen aan Machu Picchu of bijvoorbeeld een meerdaagse excursie naar het regenwoud maken? Wij kunnen het allemaal voor je regelen.

Ben je geïntereseerd? Vraag ons dan naar de mogelijkheden!

 

Maak uw reis compleet!

Condor Travels helpt u graag uw ideale reis samen te stellen.

Met onderstaande bouwstenen kunt u de reis nog completer maken. Informeer naar de mogelijkheden!

 

VANUIT CUSCO NAAR HET REGENWOUD

VERSCHILLENDE MEERDAAGSE EXCURSIES MOGELIJK         

PAASEILAND | 5 DAGEN

 

Vlieg vanuit Lima naar het tot de verbeelding sprekende eiland

met de enorme Moai's

 

Lees meer...

 

 

BESTE REISTIJD

Peru is een land dat in principe het hele jaar door te bereizen is. Het land wordt qua klimaat beïnvloed door enerzijds de koude Humboldt golfstroom die voor Peru langs stroomt en anderzijds het hoge Andes gebergte. Dit betekent dat het in de kuststreken aangenaam tot behoorlijk warm kan zijn met vrijwel geen kans op regen. Langs de kust kan er nog wel eens zeemist voorkomen waardoor het bewolkt aandoet.

In het Andesgebergte heb je in de maanden mei - september vaak te maken met mooie heldere en zonnige dagen. Met wat geluk kan het tot nabij de 20 graden komen (in de zon) maar het koelt ook heel snel weer af zodra de zon verdwenen is. De avonden en nachten kunnen behoorlijk fris zijn waarbij een dikke fleecetrui geen overbodige luxe is.

In het regenwoud daarentegen is het weer tropisch vochtig en warm en komen er gedurende het hele jaar (tropische) buien voor.

De beste reisperiode ligt tussen mei en november. Buiten deze maanden om kun je hier ook reizen maar is er van januari t/m april veel meer kans op neerslag.

 

VEILIG OP REIS

Wellicht vraagt u zich af of het wel verantwoord is om in Peru zelf te rijden?

Wij zijn van mening dat als u voldoende ervaring heeft in het zelf rijden in verre en niet-alledaagse bestemmingen het zeker verantwoord is om in Peru zelf te gaan rijden.

De rijstijl van de Peruanen is in het algemeen "slordig" te noemen. In en rondom de grote steden kan het behoorlijk druk zijn en daardoor chaotisch er aan toegaan. Buiten de steden is er niet zo veel verkeer op de weg en is het daardoor, naar onze mening, prima te doen om hier te rijden. De wegen (tweebaans) zijn geasfalteerd en overwegend van goede kwaliteit. In deze reis zijn er maar enkele trajecten ongeasfalteerd of hebben een slechte kwaliteit asfalt. Verwacht echter geen prachtig geasfalteerde wegen zoals bij ons in Europa.

Bewegwijzering is maar in heel geringe mate aanwezige en soms helemaal niet. Rijden met een navigatiesysteem raden we dan ook wel aan. De weg moet u in Peru ook delen met andere mede- gebruikers zoals paard-en-wagen, los lopende honden en mensen die zich te voet, per ezel of per fiets verplaatsen.

Heeft u voldoende ervaring in het rijden in verre oorden dan is deze reis absoluut een geweldig selfdrive avontuur!