• IMG 1133
  • IMG 0650
  • IMG 1103
  • Picture 167
  • Picture 045
  • Picture 078
  • IMG 0852
  • IMG 1130

ECUADOR

SELFDRIVE REIZEN


Ecuador is een relatief klein land in Zuid-Amerika. Een land met een grote diversiteit aan landschappen. In een periode van ongeveer 2 à 3 weken kun je door de verschillende klimaatzones van Ecuador rijden zoals door de hoge Andes met haar vulkanen, door delen van het regenwoud om uiteindelijk weer via het Andes gebergte af te dalen naar de kustgebieden.

Ecuador is nog wat minder bekend als selfdrive bestemming maar het heeft redelijk goede wegen en bewegwijzering. Voor de ervaren reiziger een mooi selfdrive avontuur!

Naast de afwisselende natuur heeft Ecuador een van oorsprong Indiaanse bevolking en dat vindt je overal weer terug. Zo kom je diverse kleurrijke markten tegen en tref je in Ecuador ook nog resten aan uit de oude Inca cultuur.

In een kort tijdsbestek kun je volop genieten van dit mooie Zuid-Amerikaanse land.

 


Wij hebben in Ecuador twee selfdrive routes voor je uitgestippeld ter inspiratie. Selfdrives die je naar de jungle brengen en door het Andes-gebergte.

De routesuggesties gaan uit van 13 dagen of 17 dagen. Het is geen probleem om onze reizen naar jou wensen aan te passen. Bijvoorbeeld met een verlenging naar de Galapagos eilanden!

Evenaar_200x135

SELFDRIVE OTAVALO - GUAYAQUIL | 13 dagen

Quito- Otavalo - Termas de Papallacta- Baños - Riobamba - Cuenca - Guayaquil

vanaf € 1.955,- p.p.

 

Lees meer...

   
markt200x135

SELFDRIVE BELLAVISTA - PUERTO LOPEZ | 17 dagen

Quito - Bellavista - Lasso - Baños - Riobamba - Cuenca - Puerto Lopez - Guayaquil

vanaf € 2.395,- p.p.

 

Lees meer...

   

RONDREIS DOOR ECUADOR MET PRIVE CHAUFFEUR | 20 dagen

 

 

Lees meer...


Een reis naar Ecuador kun je op een bijzondere manier afsluiten door de Galapagos eilanden te bezoeken. Het is een geweldige ervaring om zo dicht bij allerlei vogels en andere dieren te kunnen komen zonder dat ze bang van je zijn en weglopen.


CRUISES

Je kunt cruises maken variërend van 4 tot ca. 15 dagen waarbij je ook nog eens kunt kiezen uit verschillende vaar-routes en verschillende soorten schepen.


VERBLIJF OP EEN VAN DE EILANDEN

Naast de vele cruise-mogelijkheden die er zijn kun je er ook voor kiezen om gedurende enige tijd in een hotel op bijvoorbeeld Santa Cruz of Isabela Island te verblijven. Vanaf deze locaties zijn er vaak weer diverse mogelijkheden tot het maken van dagexcursies. Maar het verblijf op de eilanden is soms al een excursie op zich omdat op sommige stranden de zee-leguanen je gewoon voorbij komen lopen als het de gewoonste zaak van de wereld is.


Er zijn dus heel veel mogelijkheden voor een verlenging naar de Galapagos eilanden.
Wij helpen je graag een keuze te maken wat het beste zowel qua budget als qua reis bij je past.

 

 
     
 

 

 

Aan de selfdrive kun je natuurlijk ook een verblijf in het Amazone regenwoud koppelen. Het zogenaamd lagere Amazone gebied is alleen per vliegtuigje te bereiken. Een korte vlucht van ca. 30 minuten brengt je van Quito naar Coca van waaruit je bijvoorbeeld per bus en kano verder gaat naar je lodge van keuze. De lodges hebben ieder hun eigen identiteit en specifieke locatie in het regenwoud. De meeste lodges bieden een programma aan met een verblijf van 3 dagen/4 nachten of 4 dagen/5 nachten waarbij diverse excursies in het programma zijn opgenomen.

Enkele mogelijkheden zijn:

 NAPO WILDLIFE CENTER | Vlucht vanaf Quito ca. 30 min; boot ca. 2 uur varen

Het Napo Wildlife Center (NWC)  Amazon Lodge is een klein eco-hotel gelegen in het Yasuni National Park. Dit park staat op de UNESCO lijst. Er mogen hier geen gemotoriseerde kano’s gebruikt worden om de natuur niet te verstoren.

Faciliteiten:
De Napo Wildlife Center lodge heeft 10 ruime cabins en 2 luxe suites alles met eigen badkamer en warm water. Er is 24uur elektriciteit, plafond-ventilatoren en klamboes. Natuurlijk is er een restaurant en bar.

Algemene info:
De lodge ondersteund het natuurgebied van het Yasuni National Park. Dit park en lodge zijn gebouwd door de Quichua indianen. Het is de enige lodge aan de zuidkant van de Napo rivier met bijzonder veel dierenleven waaronder een papagaaien clay-lick, giant otters, woolly monkeys.
 
CUYABENO LODGE | Vlucht vanaf Quito ca. 30 min; Bus ca. 2 uur; boot 1,5 uur varen

Cuyabeno Lodge ligt in het noordoosten van Ecuador in een gebied van meertjes, rivieren en overstroomde wouden. Een mooie afwisseling van woud en open landschappen. Het is de enige lodge in Laguna Grande. Het gebied bestaat vnl. uit primair regenwoud en heeft een grote diversiteit aan dierenleven zoals dolfijnen, tapirs, capibara’s, kaaimannen en natuurlijk vind je hier ook vele soorten vogels en planten.

Faciliteiten:
De lodge heeft ruime cabins met eigen sanitair, warm water en klamboes. Verlichting gebeurt met gaslampen en zonne-energie. Natuurlijk is er een restaurant en bar aanwezig.

Algemene info:
De lodge is in 1988 gebouwd. De eigenaren waren er van overtuigd dat de lodge in overeenstemming moest zijn met zijn omgeving en zo min mogelijk van (negatieve) invloed hierop mocht zijn. Ze werken samen met de Siona gemeenschap.
 
LA SELVA LODGE | Vlucht vanaf Quito ca. 30 min; boot ca. 2,5 uur varen

La Selva ligt bij het Garzacocha meer nabij de Napo rivier ca. 2 varen vanaf het plaatsje Coca. Coca is ca. 30 min. vliegen vanaf Quito. (Orellana Province)

Faciliteiten:
Selva lodge is een comfortabele lodge met 16 dubbele cabins met eigen badkamer en warm water.  Er is een algemene ruimte (open) met een bar-restaurant, hangmatten en een kleine bibliotheek. Deze lodge heeft ook elektriciteit. Er is een zgn. canopy toren waar je op een hoogte van ca. 40m. tussen de toppen van de bomen kunt lopen. Bovendien heeft deze lodge een vlindertuin waar men vlinders kweekt.

Algemene info:
De Selva Lodge is omgeven door de jungle met een primair regenwoud en diverse ecosystemen.  De lodge is gebouwd naar traditionele ontwerpen en is comfortabel en uitermate rustig gelegen. Lokale gidsen laten u tijdens uw verblijf gedurende wandelingen en boottochten kennis maken met het regenwoud.

 


Een reis maken met een prive chauffeur is een hele relaxte manier van reizen. Je hoeft niet zelf op het verkeer te letten of het hotel te zoeken. Je kunt rustige "meerijden" en genieten van wat je allemaal ziet onderweg. Je kunt onderweg net zo vaak als je wilt stoppen voor bijvoorbeeld foto's of een koffiestop. Echt vakantie dus! Wij kunnen je een spaanstalige chauffeur aanbieden en spreken we meer over prive transfers tussen de plaatsen of een Engelssprekende gids/chauffeur.

De prijzen zijn op aanvraag.