• 0041a
  • 0041f
  • chili deel 2 311
  • chili deel3 044
  • 0042
  • 0041
  • chili deel 2 363
  • chili deel 2 159

CHILI

SELFDRIVE REIZEN


Chili is een enorm lang en uitgestrekt land. Het is van noord naar zuid ruim 4000 km lang en op veel plaatsen niet breder dan 150 km van oost naar west. Het is een land met surrealistische landschappen in het noorden en hoge Andes gebergte, een land ook met snelstromende rivieren, gletsjers en azuurblauwe meren en het is het land van de ruige en ongerepte landschappen in het uiterste zuiden ook wel Patagonie genoemd.

Welk deel je ook gaat verkennen, het is puur, uitgestrekt en leeg!

Bij de meeste van onze uitgestippelde reizen rijden we zowel door Chili als door Argentinië. Soms omdat het niet anders kan, bijvoorbeeld om in Vuurland te komen en soms omdat we het een mooie combinatie vinden. Natuurlijk is het ook mogelijk binnen Chili te blijven en door het maken van enkele binnenlandse vluchten grote delen van het land te kunnen zien in relatief korte tijd. Chili is heel geschikt voor een selfdrive vakantie per huurauto, 4x4 of camper.

Wij horen graag wat je wensen zijn!


SELFDRIVE PER HUURAUTO

Met een huurauto zijn er vele mogelijkheden om een rondreis te maken. Als u de auto huurt in Chili zult u deze ook weer in Chili in moeten leveren. Wel kunt u met de auto de grens over naar Argentinie . Bij boeking moet u dit aangeven zodat wij kunnen zorgen dat er een zgn. grensdocument bij de auto zit als u deze ophaalt. Omdat onze routes nog wel eens over onverharde wegen gaan raden wij voor deze trajecten aan om een 4WD te huren. Voor een aantal langere trajecten in het zuiden raden wij ook aan om de overnachtingen direct bij de autohuur vast te leggen. De gebieden zijn zeer uitgestrekt en zonder reservering kunt u bij een estancia of anderzins lang niet altijd terecht. Naar de volgende overnachtingsplaats kan het zomaar nog 200 km rijden zijn!

pmorenogeheel200x135

PATAGONIE per 4x4 | 19 dagen

Bariloche - Esquel - Carretera Austral - El Chalten - El Calafate - Torres del Paine - Puerto Natales - Ushuaia

 

Lees meer...

   
Chili_El_Tatio

ATACAMA WOESTIJN, PARK LAUCA EN EL TATIO GEISERS | 9 dagen

Arica - Putre - Iquique - San Pedro de Atacama - Calama

 

Lees meer...

   
torres 200x135

TORRES DEL PAINE & GLETSJER PERITO MORENO | 9 dagen

Punta Arenas - Torres del Paine - El Calafate - Puerto Natales - Punta Arenas

 

Lees meer...

   
Dakar_Frontpage_200x135

DAKAR RALLY

Huur een camper of auto en beleef het spektakel van de Dakar rally.
Er zijn diverse selfdrive mogelijkheden rondom de Dakar.

 

Lees meer...

   
Cactussen_in_de_woestijn

SANTIAGO EN OMGEVING | 8 dagen

Santiago - Santa Cruz - Valparaiso - La Serena - Santiago

 

Lees meer...

   
carretera_austral_2

CARRETERA AUSTRAL | 16 dagen

Santiago - Puerto Montt - Hornopieren, Parque Pumailin - Puerto Guadal - Parque Patagonia

 

Lees meer...

   
Pucon_villarica

VULKANEN EN MEREN ROUTE | 8 dagen

Temuco - Pucon - San Martin de Los Andes - Bariloche - Petrohue - Puerto Montt

 

Lees meer...

   

REIZEN PER CAMPER

Het reizen met een camper geeft u optimale vrijheid om u reisdagen zelf in te delen. Chili en Argentinie zijn landen die zich er uitstekend voor lenen om met een camper in rond te trekken. Campings zijn er wel in deze landen maar niet met een landelijke dekking. De campings zijn, evenals de campers, zeer eenvoudig. Verwacht u geen luxe onderweg. Met een camper op stap gaan in deze landen is nog écht kamperen.

Als u via ons een camper huurt geven wij u informatie mee van alle mogelijke overnachtingsplekken met de camper!


fitzroy200x135


PATAGONIE per camper | 31 dagen


Santiago - Pucon - Bariloche - Esquel - Carretera Austral - El Chalten - El Calafate - Punta Arenas

Lees meer...

   
7 kleuren 200x135

NOORD CHILI EN ARGENTINIE | 26 dagen

Santiago - La Serena - Elqui Vallei - Pan de Azucar - San Pedro de Atacama - Salta - Cachi - Cafayate - Talampaya - Mendoza - Santiago

 

Lees meer...

   
camperopweg200x135


CAMPER HUREN

Informatie over het huren van een camper in Argentinie of Chili.

 

Lees meer...
MAAK UW REIS COMPLEET!


Condor Travels helpt u graag uw ideale reis samen te stellen. Met onderstaande bouwstenen kunt u de reis nog completer maken.

Cruceros_Australis_IJs_200x135

CRUISE PUNTA ARENAS - USHUAIA

Luxe cruise door de fjorden van Chili en Argentinie. Een Antarctica beleving in het klein!
Deze cruise vaart van Punta Arenas naar Ushuaia en vice versa in 4, 5 of 7 dagen.

 

Lees meer...

   
18_todos_los_santos200x135

FERRY PUERTO MONTT - BARILOCHE

Unieke dagtocht per boot en bus van Bariloche naar Puerto Montt.

 

Lees meer...

   
paaseiland_maois200x135

PAASEILAND

Vlieg vanuit Santiago naar Rapa Nui het eiland met de enorme beelden.

 

Lees meer...

 


ALGEMENE INFORMATIE OVER CHILI


PATAGONIE
Het zuidelijke deel van zowel Chili als Argentinië wordt Patagonie genoemd. Patagonië is puur natuur. Ruig en ongerept. Het heeft uitgestrekte en verlaten vlaktes waar de wind overheen raast maar het heeft ook zeer bosrijke gebieden met vele meren en (soms actieve) vulkanen. Je waant je hier nog alleen op de wereld en kunt uren rijden zonder iemand tegen te komen. Het is een land waar de gaucho te paard nog echt bestaat!

Je ziet de pieken van de Andes en je kunt enorme stukken ijs zien afbreken van één van de beroemdste gletsjers in Argentinië, de Perito Moreno. Een bezoek aan het prachtige Torres del Paine hoort hier zeker bij.

Via Ruta 40 en de Carretera Austral ontdek je Patagonië nog steeds over ongeasfalteerde wegen. En ongetwijfeld zie je onderweg enkele bijzondere diersoorten zoals nandu’s, guanaco’s en condors.


NOORD CHILI
Het noorden van Chili heeft een droog woestijnklimaat. Je rijdt hier door de Atacama woestijn, door enorme zoutvlaktes en je kunt naar Argentinie rijden via een aantal passen van boven de 4.000m. Je kunt de grootste open kopermijn ter wereld bezoeken en niet te vergeten de El Tatio geisers vanuit San Pedro de Atacama.


BESTE REISTIJD
Chili ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die van ons. Voor het zuiden van Chili kunt u het beste tussen half oktober en eind maart reizen. U reist dan in hun voorjaar en zomer. In het voorjaar (november) staat er erg veel in de bermen en valleien te bloeien wat een extra dimensie geeft als u hier rijdt. Persoonlijk vinden wij dit een hele mooie periode om hier rond te rijden. Qua temperatuur is het dan aan de frisse kant maar gelukkig hebben wij hier vaak in deze tijd rondgereisd met veel zonnige dagen. In het meest zuidelijke deel van Patagonie is het weer altijd zeer wisselvallig en kan het ook in de zomermaanden koud zijn of er zelfs natte sneeuw vallen.

Het noordelijk deel van Chili kunt u in principe het hele jaar door bereizen echter tussen december en februari kan het hier erg heet zijn ( tot rond de 40 gr. in de zomer) en ook nog wel eens regenen in bepaalde delen van het land. Tussen mei en september kan het dicht bij het Andes gebergte koud zijn en kan er sneeuw liggen. Juist in het voor- of najaar is het een mooie tijd om Noord Chili te bezoeken.


DE WEGEN
Chili is een enorm uitgestrekt land en uitermate geschikt om per huurauto of camper te ontdekken. De wegen zijn in het algemeen van goede tot redelijke kwaliteit. Buiten de Panamericana zijn er nog steeds delen van het land die alleen over ongeasfalteerde wegen te bereiken zijn.

Afhankelijk van het jaargetijde en uw reisdoel is het dus verstandig om te kijken met welk type voertuig u de reis gaat maken.