SELFDRIVES NOORD-ARGENTINIË

INDIVIDUELE REIZEN OP MAAT

Welkom in het noorden van Argentinië, een gebied met veel schoonheid en schitterende landschappen die zeker niet onder doen voor het zuiden van het land. Je vindt er kleine dorpjes met adobe huisjes waar de tijd nog stil lijkt te staan, veel bodega’s met tientallen hectares aan wijngaarden en sfeervolle steden als Mendoza, Salta en Córdoba.

Geërodeerde rotsformaties met bijzondere vormen in het nationale park Talampaya, gekleurde bergen bij Humahuaca en Purmamarca en enorme cactussen die wel tot 8 meter hoog kunnen worden in Nationaal park Los Cordones zijn enkele van de fantastische bezienswaardigheden in deze regio. Je kunt hier ook rijden over de legendarische Ruta 40, die dezelfde betekenis heeft voor Argentinië als de Route 66 in de Verenigde Staten.

Erg bijzonder in Noord-Argentinië zijn de hoogvlaktes (Puna) in het hoge Andesgebergte met zeer surrealistische landschappen; leeg en kaal, maar enorm indrukwekkend, waarbij je zelf kunt rijden tot bijna 5.000 meter hoogte! Je kunt er uitstapjes maken naar verschillende vulkanen en zoutvlaktes, mooie meren waar duizenden flamingo’s leven, de mooie conisch gevormde berg Cono de Arita en naar het ‘buitenaardse’ landschap van Campo de Piedra Poméz. Een bezoek aan San Antonio de los Cobres, bekend om het viaduct El Polvorilla en de trein naar de wolken (Tren de las Nubes) behoort ook tot de mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd in historie? In Noord-Argentinië vind je diverse interessante plekken die meer dan een bezoek waard zijn! Zo zijn er in Parque Provincial Ischigualasto fossielen van dinosauriërs, therapsiden en krokodilachtigen gevonden, en in museum Pachamama ontdek je meer over de inheemse gemeenschappen die er door de eeuwen heen geleefd hebben. Het archeologisch museum in Salta heeft drie mummies tentoongesteld die bij de top van een vulkaan op 6.700 meter hoogte in het Andesgebergte zijn gevonden, waarbij je meer kunt leren over hun verleden.

In het noordoosten van Argentinië vind je het natuurgebied Esteros del Iberá. Dit is een subtropisch water- en moerasgebied van circa 13.000 km², met meer dan 60 lagunes, vele riviertjes en een zeer rijke flora en fauna. Het gebied wordt ook wel vergeleken met de Pantanal in Brazilië en is enkel per boot te bezoeken.

Een andere bezienswaardigheid in het noordoosten is natuurlijk het enorme, kilometerslange waterspektakel van de Iguazu watervallen, gelegen op de grens van Argentinië en Brazilië. De watervallen behoren tot de grootste in de wereld, met tussen de 160 en 260 grotere en kleinere watervallen (afhankelijk van het waterniveau in de rivieren) en een totale breedte van 2.700 meter. Het is zelfs mogelijk om de kustlijn van Brazilië te zien als je op de oevers van de elkaar kruisende Paraná rivier en Iguazú rivier staat!

ONZE SELFDRIVES IN NOORD-ARGENTINIE