• 0054
  • chili deel3 188
  • 50
  • 0045
  • 0046
  • 0035C
  • 0046d

ARGENTINIE

SELFDRIVE REIZEN


Argentinië is een enorm groot land. Van noord naar zuid is het ongeveer 4.000 km en van oost naar west op sommige delen meer dan 1.000 km. Door deze grote afmetingen heeft Argentinie een grote verscheidenheid aan landschappen en klimaatzones en kun je gedurende het hele jaar wel ergens in dit land op reis gaan. Het is een relatief gemakkelijk land om doorheen te reizen met een zeer vriendelijke en behulpzame bevolking.

U kunt bij ons terecht voor selfdrive reizen op maat bestemd voor de individuele reiziger. Wij kunnen de auto- of camperhuur, hotelovernachtingen, vluchten en excursies voor u vastleggen. Daarnaast bieden wij ook individuele groepsreizen per camper aan. Reizen met een vrij en avontuurlijk karakter.

Hieronder treft u een diverse selfdrive mogelijkheden aan per huurauto of per camper.
Elke reis kan naar uw wensen worden aangepast.

Onderstaande selfdrive reizen zijn bedoeld ter inspiratie. Al onze reizen kunnen aan uw wensen worden aangepast!

Talampaya

SALTA - SALTA | 13 DAGEN

Salta - Cafayate - Talampaya - Cachi - Purmamarca - San Antonio de los Cobres - Salta


Lees meer...

   
weg versteende bomen

PATAGONIE per 4x4 | 19 DAGEN

Bariloche - Esquel - Carretera Austral _ El Chalten - El Calafate - Torres del Paine - Puerto Natales - Ushuaia

 

Lees meer...

   
quebrada_de_las_flechas_200x150

MENDOZA - SALTA | 20 DAGEN

Buenos Aires - Mendoza - Talampaya - Belen - Cafayate - Cachi - Salta - Purmamarca - Salta - Buenos Aires

 

Lees meer...

   
Peninsula_valdes_200

PENINSULA VALDES | 8 DAGEN

Combineer een bezoek aan dit schiereiland bijvoorbeeld met een selfdrive door Patagonie

 

Lees meer...

   

BUENOS AIRES - FOZ DO IGUAZU | 17 DAGEN

Buenos Aires - San Antonio de Areco - Cordoba - Esteros del Iberia - Posadas - Foz do Iguazu - Buenos Aires

 

Lees meer...

   

VULKANEN EN MEREN ROUTE | 8 DAGEN

Temuco - Pucon - San Martin de Los Andes - Bariloche - Petrohue - Puerto Montt

 

Lees meer...

   
pmorenogeheel200x135

GLETSJER PERITO MORENO & TORRES DEL PAINE | 9 DAGEN

Punta Arenas - Torres del Paine - El Calafate - Puerto Natales - Punta Arenas

 

Lees meer...

   

Met een huurauto zijn er vele mogelijkheden om een rondreis te maken. Als u de auto huurt in Argentinie zult u deze ook weer in Argentinie in moeten leveren. Wel kunt u met de auto de grens over naar Chili. Bij boeking moet u dit aangeven zodat wij kunnen zorgen dat er een zgn. grensdocument bij de auto zit als u deze ophaalt. Omdat onze routes nog wel eens over onverharde wegen gaan raden wij voor deze trajecten aan om een 4WD te huren. Voor een aantal langere trajecten in het zuiden raden wij ook aan om de overnachtingen direct bij de autohuur vast te leggen. De gebieden zijn zeer uitgestrekt en zonder reservering kunt u bij een estancia of anderzins lang niet altijd terecht. Naar de volgende overnachtingsplaats kan het zomaar nog 200 km rijden zijn!

fitzroy200x135

PATAGONIE PER CAMPER | 31 DAGEN

Langs de highlights van Patagonie en zelf rijden over de adembenemende Carretera Austral.
Een echt avontuur door ongerepte en imponerende landschappen!

 

Lees meer...

   
7 kleuren 200x135

NOORD CHILI EN ARGENTINIE | 26 DAGEN

Een reis door de Atacama woestijn, desolate landschappen in het hoge Andes gebergte, zoutvlaktes en de El Tatio geisers. En reis die je voert over een pas van ca. 4.500m, langs Talampaya en landschappen vol met enorme cactussen. Een reis van superlatieven!

 

Lees meer..

   
camperopweg200x135

CAMPER HUREN

Informatie over het huren van een camper in Argentinie en Chili

 

Lees meer...

   

Het reizen met een camper geeft u optimale vrijheid om uw reisdagen zelf in te delen. Argentinie leent zich er uitstekend voor om met een camper rond te trekken. Campings zijn er wel maar niet met een landelijke dekking. De campings zijn, evenals de campers, zeer eenvoudig. Verwacht u geen luxe onderweg. Met een camper op stap gaan in deze landen is nog écht kamperen. Als u via ons een camper huurt geven wij u informatie mee van de overnachtingsplekken op de te rijden route. Informatie die wij in de loop der jaren hebben verzameld tijdens onze eigen reizen.

Meer informatie vind u op de camper huren pagina.

Condor Travels helpt je graag je ideale reis samen te stellen. Wij hebben een aantal bouwstenen uitgezocht waarmee je je reis nog completer kunt maken.


STADSTOUR PRIVE BUENOS AIRES

Buenos Aires is een mooie en gezellige stad, zeker de moeite waard om een paar dagen te bekijken. Condor Travels biedt u de mogelijkheid om een bijzondere privé stadsexcursie te maken met een Nederlandse gids. Dit kan per fiets, te voet of per auto.

 

Lees meer...

   

WATERVALLEN FOZ DO IGUAZU

Bezoek het enorme waterspektakel op de grens van Argentinië en Brazilië in 5 dagen.

 

Lees meer...

   

CRUISE USHUAIA - PUNTA ARENAS

Luxe cruise door de fjorden van Chili en Argentinië. Een Antarctica beleving in het klein!
Deze cruise vaart van Punta Arenas naar Ushuaia en vice versa in 4,5 of 7 dagen.

 

Lees meer...

   

FERRY BARILOCHE - PUERTO MONTT

Unieke dagtocht per boot en bus van Bariloche naar Puerto Montt

 

Lees meer...

   
 

 

PAASEILAND

Ga met eigen ogen zien, hoe groot en bijzonder de beelden (Moais) op Paaseiland zijn.

 

 

Lees meer...

   

CRUISE USHUAIA - PUNTA ARENAS

Luxe cruise door de fjorden van Chili en Argentinië. Een Antarctica beleving in het klein!
Deze cruise vaart van Punta Arenas naar Ushuaia of vice versa in 4, 5 of 7 dagen.

 

Lees meer...

   

FERRY BARILOCHE - PUERTO MONTT

Unieke dagtocht per boot en bus van Bariloche naar Puerto Montt

 

Lees meer...

   

ANTARCTICA

Diverse reismogelijkheden naar het 7e continent op aarde!

 

Lees meer...


PATAGONIE

Het zuidelijke deel van zowel Argentinië als Chili wordt Patagonië genoemd. Patagonië is puur natuur. Ruig en ongerept. Het heeft uitgestrekte en verlaten vlaktes waar de wind overheen raast maar het heeft ook zeer bosrijke gebieden met vele meren en (soms actieve) vulkanen. Je waant je hier nog alleen op de wereld en kunt uren rijden zonder iemand tegen te komen. Het is een land waar de gaucho te paard nog echt bestaat!

Je ziet de pieken van de Andes, bezoekt de zuidelijkst gelegen stad ter wereld Ushuaia en je kunt enorme stukken ijs zien afbreken van één van de beroemdste gletsjers in Argentinië, de Perito Moreno. Maar je kunt ook walvissen zien en grote kolonies magellaan pinguins rondom Peninsula Valdes.

Via Ruta 40 en de Carretera Austral ontdek je Patagonië over ongeasfalteerde wegen. En ongetwijfeld zie je onderweg enkele bijzondere diersoorten zoals nandu’s, guanaco’s en condors.

NOORD ARGENTINIE

Het noorden van Argentinie is compleet anders dan het zuiden. Hier tref je gerenommeerde wijnhuizen en wijngaarden aan en surrealistische landschappen met bijzondere geërodeerde rotsformaties zoals in het Nationale Park Talampaya. Maar je rijdt ook door uitgestrekt landschappen met gigantische cactussen. Ten noorden van Salta kun je de berg met de 7 kleuren bewonderen of hoog in het Andesgebergte rijden langs zoutvlaktes rondom het dorpje Tolar Grande. Salta is een mooie stad met vele koloniale gebouwen met spaanse invloeden. In de omgeving is het laatste stukje Inca cultuur in dit land te vinden. En ook hier kunt u over de bekende ruta 40 rijden!

KAART

Argentinie

BESTE REISTIJD

Argentinie ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen tegengesteld zijn aan die van ons. Voor het zuiden van Argentinie kunt u het beste tussen half oktober en eind maart reizen. U reist dan in hun voorjaar en zomer. In het voorjaar (november) staat er erg veel in de bermen en valleien te bloeien wat een extra dimensie geeft als u hier rijdt. Persoonlijk vinden wij dit een hele mooie periode om hier rond te rijden. Qua temperatuur is het dan aan de frisse kant maar gelukkig hebben wij hier vaak in deze tijd rondgereisd met veel zonnige dagen. In het meest zuidelijke deel van Patagonie is het weer altijd zeer wisselvallig en kan het ook in de zomermaanden koud zijn of zelfs natte sneeuw vallen.

Patagonie staat bekend om zijn harde winden en die waaien regelmatig. Het is niet ongewoon dat deze winden tot orkaankracht komen. Deze winden beinvloeden natuurlijk sterk de gevoelstemperatuur en als het waait is het dan ook direct guur. Een goede winddichte jas en warme kleding is voor Patagonie onontbeerlijk.

Het noordelijk deel van Argentinie kunt u in pricipe het hele jaar door bereizen echter tussen december en februari kan het hier erg heet zijn ( tot rond de 40 gr. in de zomer) en ook nog wel eens regenen in bepaalde delen van het land. Tussen mei en september kan het dicht bij het Andes gebergte koud zijn en kan er sneeuw liggen (ski-seizoen Mendoza). Juist in het voor- of najaar is het een mooie tijd om Noord Argentinie te bezoeken.

DE WEGEN

Argentinie is een enorm uitgestrekt land en uitermate geschikt om per huurauto of camper te ontdekken. De wegen zijn in het algemeen van redelijke kwaliteit. Het zijn vrijwel overal tweebaanswegen en men rijdt, net als wij, rechts. Nog steeds zijn er delen van het land die alleen over ongeasfalteerde wegen te bereiken zijn.

Afhankelijk van het jaargetijde en uw reisdoel is het verstandig om te kijken met welk type voertuig u de reis gaat maken. Wij adviseren u graag!