SELFDRIVE REIZEN BOLIVIA

INDIVIDUELE REIS OP MAAT

INTRODUCTIE BOLIVIA


Een selfdrive door Bolivia is een bijzonder avontuur.
Dit land heeft een zeer grote variatie in landschappen omdat je vanuit het lagere deel in Bolivia naar de hoogvlakte rijdt en zo door verschillende klimaatzones en dus landschappen komt. Bovendien kent het land vele kleurrijke markten en mensen in traditionele kledij. Naast de bekende bolhoedjes en het titicaca meer heeft Bolivia nog veel meer moois te bieden. Het is echt een ontdekkingstocht om hier zelf te rijden. Wij hebben zelf door Bolivia gereden. Er is op de doorgaande wegen amper verkeer op de weg. De steden zijn soms wat drukker maar het is erg verschillend per stad hoe de mensen rijden. Kortom goed te doen als je enige ervaring hebt in het rijden op verre bestemmingen.

Het is ook een reis die deels over de hoogvlakte (altiplano) in Bolivia gaat. Wij hebben deze reis in Santa Cruz laten starten zodat je langzaamaan naar hoger gelegen gebieden reist. Zo hopen we te voorkomen dat je last van hoogteziekte krijgt en je lichaam kan wennen aan de hoogte.

Een bijzondere reis en een écht selfdrive-avontuur!

Bolivia is weer geopend voor toeristen. Klanten van ons hebben het land al weer bezocht! Lees hier meer over de corona toelatingseisen die Bolivia stelt.

SELFDRIVES BOLIVIA

Selfdrive Bolivia Highlights 18 dagen

18 dagen vanaf € 2.895,- per persoon

Selfdrive Bolivia aktief 23 dagen

23 dagen vanaf € 2.955,- per persoon

BOLIVIA MET PRIVE TRANSFERS


Wil je in vrijheid door Bolivia reizen maar liever niet zelf rijden?
Wij kunnen privé transfers voor je regelen zodat je heerlijk relaxed op reis kan en niet op de weg hoeft te letten of te gaan zoeken waar het hotel zich bevindt. We kunnen het op twee manieren voor je regelen:
  • Een chauffeur die Spaanstalig is en gewend is om met toeristen op pad te zijn. Hij brengt je van de ene naar de andere plaats en onderweg is er ook gelegenheid om te stoppen voor een foto of koffie/lunch pauze.
  • Een chauffeur én gids die Duitstalig is. Deze kan je onderweg veel ins en outs vertellen over dit bijzondere land.

In beide gevallen heb je de vrijheid die je ook zou hebben tijdens een selfdrive maar kun je lekker om je heen kijken terwijl de chauffeur rijdt.
Al onze reizen worden volledig op maat gemaakt. De reizen op onze website kunnen dus geheel naar jullie wensen worden aangepast.

BESTE REISTIJD BOLIVIA

Bolivia is een land dat in principe het hele jaar door te bereizen is. In het Andesgebergte heb je in de maanden mei - september vaak te maken met mooie heldere en zonnige dagen. Met wat geluk kan het tot nabij de 20 graden komen (in de zon) maar het koelt ook heel snel weer af zodra de zon verdwenen is.

De avonden en nachten kunnen behoorlijk fris zijn waarbij een dikke fleecetrui geen overbodige luxe is.

In het regenwoud daarentegen is het weer tropisch vochtig en warm en komen er gedurende het hele jaar (tropische) buien voor.

De beste reisperiode ligt tussen mei en november. Buiten deze maanden om kun je hier ook reizen maar is er van januari t/m april veel meer kans op neerslag.

KAART BOLIVIA

IS HET VEILIG OM MET EEN HUURAUTO DOOR BOLIVIA TE RIJDEN?

Wellicht vraag je je af of het wel verantwoord is om in Bolivia zelf te gaan rijden? Wij zijn van mening dat als je voldoende ervaring hebt in het zelf rijden op verre en niet-alledaagse bestemmingen het zeker verantwoord is om in Bolivia zelf te gaan rijden.

De rijstijl van de Bolivianen is in het algemeen "slordig" te noemen. In en rondom de grote steden kan het druk zijn en daardoor chaotisch er aan toegaan. Buiten de steden is er vrijwel geen verkeer op de weg en is het daardoor, naar onze mening, prima te doen om hier te rijden. De tweebaans wegen zijn geasfalteerd en overwegend van goede kwaliteit. Verwacht echter geen prachtig geasfalteerde wegen zoals bij ons in Europa. In deze reis zijn er ook enkele trajecten ongeasfalteerd of hebben een slechte kwaliteit asfalt.

Bewegwijzering is maar in heel geringe mate aanwezige en soms helemaal niet. Rijden met een navigatiesysteem raden we dan ook wel aan. De weg zul je in Bolivia ook moeten delen met andere mede- gebruikers zoals paard-en-wagen, los lopende honden en mensen die zich te voet, per ezel of per fiets verplaatsen.

Heb je voldoende ervaring in het rijden in verre oorden dan is deze reis absoluut een geweldig selfdrive avontuur!