• IMG 7376
 • IMG 7286 (2)
 • 2014-05-02 12.30.51
 • IMG 7556 (2)
 • 2014-05-05 11.48-1

WEST- EN CENTRAAL CUBA | LUXE ACCOMMODATIES  | 14 DAGEN

INDIVIDUELE RONDREIS MET PRIVÉCHAUFFEUR

 


Havana - Vinales - Las Terrazas - Cienfuegos - Trinidad - Santa Clara - Varadero - Havana

Deze reis onderscheidt zich door luxe en comfort. Je reist door Cuba met een privéchauffeur en overnacht in luxe hotels en een mooie, sfeervolle casa particular. Alle hoogtepunten van het westen en midden van Cuba zijn in deze route opgenomen.

Je bezoekt de hoofdstad Havana, gaat vervolgens naar de prachtige natuur van Viinales, in de provincie Pinar del Rio. Daarna naar de jungle van het Rosario Reservaat bij Las Terrazas waar je mooie wandeltochten kunt maken, gaan paardrijden, een canopy tour maken of "gewoon" genieten van de prachtige natuur. Via Peninsula de Zapata en Playa Giron (de Varkensbaai) reis je naar Cienfuegos. Vervolgens reis je naar Trinidad. Trinidad is een oude koloniale stad, misschien wel de mooiste van Cuba. In Santa Clara kun je het mausoleum van Che Guevara bezichtigen en je sluit je reis ontspannen af op het prachtige strand van Varadero.

Tijdens deze reis is er ruimte voor veel verschillende activiteiten. Wandelen in het oude centrum van Havana, maar ook langs de koffieplantages in de Vinales vallei of door de jungle bij Las Terrazas. Lekker eten en drinken op een terras in Havanna, in een paladar in Vinales of in een gerestaureerd koloniaal restaurant in Trinidad, met live muziek natuurlijk. Lekker ontspannen op het strand in Varadero of bij Cienfuegos, Playa Larga of Trinidad. Een boottocht in de Laguna del Tesoro of snorkelen en duiken bij Playa Larga. Een tour per oldtimer door Havana kunnen we optioneel voor je regelen.


Dag 1: AMSTERDAM - HAVANA
Na aankomst op de luchthaven van Havana wordt je opgewacht en naar je hotel gebracht. Je overnacht in hotel Parque Central, een luxe en sfeervol hotel op een perfecte locatie. Op loopafstand van alle attracties in Habana Vieja, het oude centrum, en gelegen aan het gelijknamige Parque Central, waar altijd heel veel prachtige oldtimers rondrijden en geparkeerd staan. Vanaf het dakterras kun je prachtig de drukte om je heen bekijken, vaak onder het genot van live muziek.

Dag 2 en 3: HAVANA
Deze dagen heb je alle gelegenheid om deze leuke stad te verkennen en al in de sfeer van Cuba te komen.Het koloniale verleden van Cuba is heel duidelijk zichtbaar in de oude stad, Habana Vieja. Dit compacte stadsdeel kun je prima te voet ontdekken. Loop over de prachtige pleinen zoals Plaza de la Catedral en Plaza Vieja. Slenter door drukke winkelstraten zoals de Calle Obispo. Proef de sfeer uit de tijd van Hemingway door een bezoek aan de piepkleine Bodequita del Medio en hotel Ambos Mundos. Rond het plein van Parque Central staan de mooiste oldtimers geparkeerd. Sommige oldtimers kun je boeken voor een stadstour, wij kunnen dit ook vooraf voor je regelen, of voor een ritje naar Cementerio de Cristóbal Colón, één van de grootste begraafplaatsen ter wereld. In de vroege avond kun je via de Paseo de Marti (ook wel Paseo del Prado genoemd) naar de lange boulevard, de Malecón, lopen waar de Cubanen in het avondlicht een kletspraatje maken, vissen of nog even gaan zwemmen.

Dag 4: HAVANA – PINAR DEL RIO (Viñales)
's Morgens na het ontbijt komt de chauffeur voorrijden om jullie op te pikken. Daarna rijdt je naar de  provincie Pinar del Río. Eenmaal aangekomen in de Viñales vallei zijn er diverse bezienswaardigheden. De natuur is hier prachtig, groene landerijen afgewisseld met mogotes, steile kalkstenen heuvels. Het plaatsje Viñales zelf is echt een bezoek waard. Je kunt hier bij de Cubanen thuis gaan dineren in een van de privérestaurants, paladares genoemd, met slechts enkele tafels en stoelen en erg lekker eten. Een leuke ervaring! Je verblijft in een casa particular in het dorpje.

Dag 5 VINALES VALLEI
In de Viñales vallei kun je allerlei activiteiten ondernemen. Het landschap leent zich bijzonder goed voor een excursie te voet of te paard door de vallei. Onder leiding van een gids kun je de flora en fauna leren kennen en een bezoek aan een tabaksplantage brengen, met een demonstratie van het rollen van sigaren. Je kunt van een prachtig uitzicht genieten over de vallei vanaf het bezoekerscentrum. Op een mogote iets verderop zijn taferelen uit de prehistorie geschilderd. Geniet van een Mojito, Cuba Libre of Pina Colada bij de historische grot Palenque de los Cimarrones. Bij de Grot van de indiaan, kun  je een boottochtje kunt maken over een ondergrondse rivier en bij de Gran Caverna de Santo Tomas vindt je het grootste grottenstelsel van Cuba. Hier kun je onder leiding van een gids een tocht door dit grottenstelsel maken

Dag 6 VINALES – LAS TERRAZAS
Na het ontbijt vertrek je weer naar het noorden van de Provincie Pinar del Río en verblijft hier twee nachten in het mooie natuurgebied bij Las Terrazas. Dit natuurgebied is een succesvol herbebossingsproject geweest. Onderweg kun je een bezoek brengen aan Soroa, dit kun je ook nog de volgende dag doen. Soroa ligt in een prachtig gebied op de uitlopers van het Sierra del Rosario gebergte. Je kunt hier een bezoek brengen aan de waterval “El Salton” en onder de waterval gaan zwemmen. Op loopafstand hiervandaan bevindt zich Cuba’s grootste orchideeënkwekerij, een bezoekje zeker waard! In de buurt van Las Terrazas bevinden zich diverse oude koffieplantages w.o. de 19e eeuwse (franse) koffieplantage “Cafetal Buena Vista”. Je kunt deze plantage bezoeken en er ook lunchen. In de nabijgelegen rivier San Juan kan gezwommen worden. Je verblijft in de prachtig gelegen ecolodge La Moka. Dit hotel is geheel geïntegreerd in de natuur op een heuvel boven het dorpje.

Dag 7 LAS TERRAZAS
Na het ontbijt kun je onder leiding van een Engelssprekende gids één van de prachtige wandelroutes door de jungle in de omgeving van het hotel gaan lopen. Deze gids vertelt onderweg alles over flora en fauna. Onderweg zijn veel tropische vogels te zien en vooral te horen waaronder de nationale Cubaanse vogel, de trogon.  Terug in Las Terrazas kun je met een "canopy tour" over het dorp, de natuur en het meer zweven. Als alternatief voor het restaurant van het hotel kun je 's avonds ook ergens anders gaan eten, bijvoorbeeld in het particuliere restaurant/Paladar Fondo El Mercedes aan de voet van de heuvel van het hotel, te midden van woningen van Cubanen.

Dag 8 LAS TERRAZAS– CIENFUEGOS
Na het ontbijt vertrek je in de richting van Cienfuegos. Ons advies is om niet later dan 08.00uur te vertrekken om het volle dagprogramma van vandaag toch met een zekere rust te kunnen doen. Je rijdt over de snelweg naar Jaguey Grande en dan naar het plaatsje Guamá en maakt hier een stop voor een bezoek aan de krokodillenfarm en/of een korte boottocht via ‘Laguna del Tesoro’ naar een replica van een vroeger indianendorp van de Taína-stam (de oospronkelijke bewoners van Cuba). Dit is op een eiland in het meer gelegen. De lunch kun je gebruiken in een lokaal restaurant. Je kunt hier krokodillenvlees proeven.

Je vervolgt de reis naar Playa Girón (varkensbaai), waar Fidel Castro en de zijnen in 1961 een invasie van door de CIA gesteunde rebellen op heroische wijze wisten af te slaan. Een klein museum, dat dit feit herdenkt, is te bezoeken. Ook kun je hier snorkelen en duiken, in zee of in een van de cenotes. Hierna rijdt je door naar de stad Cienfuegos. Met een extra, optionele, overnachting in Playa Larga zou je Peninsula de Zapata kunnen gaan verkennen, een prachtig moeras natuurgebied met o.a. krokodillen en reigers. In Cienfuegos verblijf je in hotel La Union, een sfeervol koloniaal hotel in het centrum van de stad. Cienfuegos heeft een historisch centrum rond het centrale plein, het Parque Marti. Het hotel ligt hier vlakbij.
Op loopafstand van het hotel is het centrale plein Parque Martí met ‘La Catedral’, het stadhuis en het theater ‘Teatro Tomas Terry’. In de buurt van het centrale plein zijn diverse paladares, privé restaurants, waar je heel goed kunt eten. Richting de zee staan prachtige huizen met als meest bijzondere het Palacio de Valle. Op het dakterras hiervan kun je heerlijk zitten onder het genot van een drankje.

Dag 9 CIENFUEGOS - TRINIDAD
Na het ontbijt vertrek je naar Trinidad. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het natuurpark Topes de Collantes in het Sierra del Escambraygebergte (mooie natuurwandelingen kun je hier maken naar o.a. een grote waterval). Trinidad is één van de mooiste steden van Cuba. Het prachtige historische centrum met de keienstraatjes is een levend openluchtmuseum. Deze prachtige en gezellige stad is gesticht in 1514 en heeft nog steeds veel bezienswaardigheden uit het koloniale verleden.

Eenmaal in Trinidad aangekomen kun je vanaf het hotel naar het centrum lopen en bezoeken brengen aan diverse bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de bar “La Canchancara” en het romantisch museum. Dit museum geeft je een goed beeld hoe de landeigenaren in de koloniale tijd woonden! In het koloniale centrum met zijn keienstraatjes en gekleurde huisjes heeft de tijd stilgestaan. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan de stranden nabij Trinidad. ’s Avonds is er overal live muziek, bijvoorbeeld op de trappen naast de Plaza Mayor. In Trinidad verblijf je in het prachtige Iberostar Grand Hotel Trinidad.

Dag 10 TRINIDAD
Vandaag kun je naar de Suikermolenvallei ("Valle de los Ingenios") gaan, waar o.a. de Torre Manaca Iznaga staat (uitkijktoren van waaruit de plantageslaven in de gaten werden gehouden). Ook kun je in de buurt een ritje maken met een stoomlocomotief (informeer van tevoren hiernaar in het hotel). Maar je kunt ook gewoon door de straatjes van Trinidad lopen, niet alleen in het centrum maar ook net daarbuiten. Je valt van het ene Cubaanse straattafereeltje in het andere. En overal zijn leuke cafe's en restaurants.

Dag 11 TRINIDAD - SANTA CLARA
Na het ontbijt rijdt je naar het stadje Santa Clara. Via de westelijke ringweg rondom Santa Clara kun je een bezoek brengen aan het indrukwekkend grote mausoleum van Ché Guevara. Daarna naar het momunent van “El tren Blindado” aan de andere kant van de stad. Deze geblindeerde troepentransporttrein van de regering van dictator Batista werd met succes eind 1958 overvallen door de oprukkende guerillastrijders onder leiding van Fidel Castro. Dit gaf de doorslag bij de val van Batista’s regime. Vlakbij de westelijke ringweg verblijf je in hotel Los Caneyes.

Dag 12 SANTA CLARA – VARADERO
Vanaf Santa Clara is het nog een kleine 3 uur rijden rijden naar Varadero. Een deel van deze route loopt over het cubaanse platteland, waar je je veelvuldig terug in de jaren 50 waant. In Varadero verblijf je in een luxe all-inclusive resort, het Royalton Hicacos Varadero, direct aan het prachtige strand.

Dag 13 VARADERO
Een dag om lekker aan het strand na te genieten van deze vakantie.

Dag 14 VARADERO – HAVANA  
Vandaag heb je nog een  gedeelte van de dag vrij te besteden. In de middag wordt je met een privé transfer naar het vliegveld van Havana gebracht in aansluiting op de terugvlucht.

 

 

 


Prijs vanaf € 2.599,- per persoon


INCLUSIEF

 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging ter plaatse
 • Privé transfers volgens programma
 • Luxe hotels o.b.v. tweepersoonskamers met maaltijden zoals aangegeven in het dagprogramma
 • Autohuur met Engelssprekende chauffeur voor 9 x 24-uur. Autohuur op basis van ongelimiteerd aantal km's per dag.
  All-risk verzekering auto, benzinekosten, borg en drop-off kosten.
  Diensten Engelssprekende chauffeur inclusief zijn overnachtingen en maaltijden onderweg.
 • Toeristenkaarten (verplicht) voor Cuba € 30,- per persoon.


EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten, wij kunnen de tickets wel voor je regelen!
 • Kosten van door ons alleen gereserveerde overnachtingen in casa particulares ca. CUC 30 à 35 per kamer per nacht. Ontbijt en diner kan alleen ter plaatse worden afgesproken en betaald.
 • Excursies of entrees
 • Boekingskosten € 25,-
 • Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50


** 1 euro is ong. gelijk aan 1,10 CUC.

 

U verblijft tijdens de reis in luxe hotels. Deze hotels geven qua ligging en sfeer een echte meerwaarde aan de reis en zijn dan ook een onmisbaar onderdeel van de Cuba ervaring. In Viñales verblijft u in een mooie casa particular, de Cubaanse bed & breakfast. Het aantal van deze casas particulares groeit snel onder invloed van de politieke veranderingen in Cuba. Een overnachting in een casa hoort dan ook zeker bij deze reis.

PS: de beschikbaarheid van de accommodaties kan niet gegarandeerd worden voordat een boeking definitief is bevestigd. Indien een accommodatie niet beschikbaar is op de gewenste data zullen we in overleg een vergelijkbare accommodatie aanbieden.

IBEROSTAR Parque Central Havana

Link naar website hotel

   
 

 Ecolodge La Moka Las Terrazas

Link naar website hotel

   
   Hotel Union - Cienfuegos
Link naar website hotel
   
 

 IBEROSTAR Grand Hotel Trinidad

Link naar website hotel

   

Royalton Hicacos Varadero Resort & Spa

Link naar website hotel

   
Voorbeeld van een casa particular in Viñales

 

 

Rondreizen met chauffeur in Cuba is de ultieme ontspanning. U hoeft zich niet druk te maken om het vinden van de juiste route en u kunt ongestoord van uw vakantie genieten. Er gaat een Engels sprekende chauffeur met u mee met een goede kennis van het land die deels ook als gids fungeert. Reizen met een privéchaufeur is duurder dan zelf rijden maar in de All-in prijs van de huurauto met chauffeur zijn ook een aantal additionele kosten opgenomen die bij een selfdrive apart moeten worden afgerekend. De All-in prijs is inclusief:

 • Diensten engels-sprekende chauffeur inclusief zijn overnachtingen en maaltijden onderweg.
 • Autohuur met engels-sprekende chauffeur op basis van ongelimiteerd aantal km's per dag.
 • All-risk verzekering auto.
 • Brandstofkosten.
 • Borg.
 • Eventuele drop-off kosten.