PENINSULA VALDES | 5 DAGEN

INDIVIDUELE REIS OP MAAT

INTRO

 

Puerto Madryn - Peninsula Valdés - Trelew

Tijdens deze seldrive ontdek je Peninsula Valdés, een schiereiland in Argentinië van ongeveer 60 km bij 90 km. Het is een beschermd natuurgebied waar veel dieren te zien zijn, zoals walvissen, zeeolifanten, zeeleeuwen, guanaco’s (lama soort) en nandu’s

Het schiereiland Península Valdés is in 1999 benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Het is grotendeels eigendom van al sinds oudsher aanwezige eigenaren van grote boerderijen om schapen te fokken. Er wordt bovendien zout gewonnen in Salina Grande en Salina Chica.

Het binnenland is vlak en heeft een lage begroeiing, wat het uitstekend terrein maakt voor schapen en guanaco’s. De kust bestaat deels uit zandstranden maar ook uit hoge steile kliffen, die een beschermde plek vormen voor de zeeolifanten en zeerobben om hun jongen ter wereld te brengen. De baaien rondom het schiereiland vormen een rustige plek voor de zuidkapers (Ballenas Francas) om hun jongen te krijgen en opnieuw te paren. In Punta Tombo kun je een grote kolonie van duizenden Magelhaenpinguïns gaan zien en nabij Puerto Madryn huist meestal ook een kolonie zeerobben.

Al met al is het een fantastisch gebied om te bezoeken, waar je nader kennis maakt met het rijke dierenleven in Argentinië.

Deze reis kun je goed combineren met andere selfdrive mogelijkheden in Argentinië en/of Chili, om zo nóg meer van deze fantastische landen te kunnen zien. Mocht je de route anders willen samenstellen, dan is dat geen enkel probleem: wij maken namelijk alle reizen op maat.