SELFDRIVE NOORD-CHILI | 10 DAGEN

INDIVIDUELE REIS OP MAAT

INTRO

 

Deze selfdrive is er één van extremen. Je rijdt niet alleen door de droogste woestijn ter wereld, de Atacama woestijn, maar je stijgt ook nog eens naar een ongekende hoogte van ongeveer 4.800m!/ Je rijdt dan over de zgn. altiplano met zicht op diverse vulkanen. Heel bijzonder!

Vanaf de Stille Oceaan ga je op weg naar Nationaal Park Lauca gelegen op ruim 4.500m hoogte. Een niet geringe stijging! Je overnacht in het dorpje Putre gelegen op "slechts" 3.600m. Na een bezoek aan Park Lauca met de prachtige Parinacota vulkaan en Lago Chungara ( en eventueel ook nog een bezoek aan de Salar de Surire) rijdt je weer terug naar de kust. Over de beroemde Panamericana rijdt je door de Atacama woestijn (gemiddeld gelegen op een hoogte van 1.100m) en je zult zien hoe fascinerend een woestijn kan zijn. Via Iquique en een mooie route langs de kust rijdt je uiteindelijk naar San Pedro de Atacama. Vanuit dit stadje zijn in de omgeving vele bezienswaardigheden te bezoeken. Zo zijn er de enorm uitgestrekte zoutvlakte Salar de Atacama, de El Tatio geisers en de Vallei van de maan met zijn bijzondere geërodeerde rotsformaties.

De reis gaat langs de volgende plaatsen en highlights in noord-Chili:

  • Atacama woestijn
  • Park Lauca
  • San Pedro de Atacama
  • El Tatio geisers
  • Vallei van de maan

Deze selfdrive reis kun je goed combineren met andere selfdrive mogelijkheden in Argentinie en/of Chili.

Mocht je de route anders willen samenstellen dan is het geen enkel probleem. Wij kunnen deze naar jouw wensen aanpassen.