• chili deel3 044
 • chili deel3 188
 • 78
 • chili deel3 165
 • 50
 • chili deel 4 124
 • chili deel3 139
 • chili deel 4 071

SALTA EN OMGEVING | 13 DAGEN

INDIVIDUELE SELFDRIVE

 


Salta - Cafayate - Talampaya - Cachi - Purmamarca - San Antonio de los Cobres - Salta

Deze reis brengt je naar landschappen met enorme cactussen, fantastisch gekleurde bergen, zoutvlaktes en sterk geërodeerde landschappen met allerlei bizarre vormen. In het noorden van Argentinië heeft de bevolking duidelijk Indiaanse trekken. Deze reis brengt je ook door kleine pittoreske dorpjes waar de tijd nog stil heeft gestaan.

De route gaat eerst zuidelijk naar Cafayate door een landschap met bijzonder gevormde rotsformaties. Daarna reis je verder over de legendarische ruta 40 met zicht op het Andes gebergte via kleine plaatsjes zoals Belen en Chilecito naar Talampaya. Een canyon van rood gesteente. In het nabijgelegen park Ischigualasto zijn diverse resten van dinosaurussen gevondenNa een bezoek aan deze nationale parken reis je via La Rioja en Cachi weer terug naar het noorden.

De selfdrive gaat soms over onverharde wegen zoals door de Quebrada de las Flechas (kloof van de pijlen). Na Salta volgt een compleet ander landschap en rij je door tropische bossen vol met bromelia's. Bij Purmamarca ligt de "berg van de 7 kleuren". Je reist het Andes gebergte in en rijdt over de zoutvlakte Salinas Grandes. Je rijdt wederom over ruta 40 langs het beroemde viaduct Polvorilla naar San Antonio de los Cobres. Inmiddels bevindt je je op ca. 3.800m en zijn de landschappen leeg en kaal maar desondanks ook heel erg mooi. Vanuit San Antonio de los Cobres reis je uiteindelijk weer terug naar Salta waar deze selfdrive eindigt.

Wil je nog wat meer avontuur? Dan is een tocht over de Puno (hoogvlakte in het Andes gebergte) naar Tolar Grande een mogelijkheid. Dit is één van de meest afgelegen gebieden van Argentinië op een hoogte van ruim 4.500m met werkelijk spectaculaire landschappen!

Wil je de reis aanpassen of verlengen? Laat het ons weten want al onze reizen worden op maat gemaakt en kunnen geheel naar jouw wensen worden aangepast.

DAG 1: AANKOMST - SALTA
Na de binnenlandse vlucht wordt je op de luchthaven van Salta opgewacht en naar je hotel gebracht in de stad. Salta is een stad met vele koloniale gebouwen en een sfeervolle ambiance. De rest van de dag is er gelegenheid deze stad verder te verkennen.

DAG 2: SALTA - CAFAYATE
Vanmorgen haal je de huurauto op en kan de selfdrive beginnen. Je rijdt door kleine dorpjes en een bergachtig landschap zuidwaarts. Onderweg kom je door een gebied met bijzonder gevormde rotsformaties met prachtige namen zoals El Anfiteatro, El Fraile en El Obelisco en, afhankelijk van de stand van de zon, met prachtige kleuren.
Cafayate is de stad van de witte wijn en in dit plaatsje kun je dan ook één van de vele bodega's bezoeken en natuurlijk van de wijn proeven.

DAG 3: CAFAYATE - BELEN
De route van vandaag gaat over de legendarische ruta 40 die van zuid naar noord Argentinië loopt. Onderweg kun je de ruïnes de Quilmes bezoeken en bij Amaicha del Valle is een bezoek aan het museum Pachamama zeker de moeite waard. Belen is een klein typisch Argentijns stadje waar niet zo heel veel te beleven is maar waardoor het juist leuk is hier een nachtje te zijn.

DAG 4: BELEN - VILLA UNION
Je reist verder door het door het Andes gebergte gedomineerde landschap richting het Nationaal Park Talampaya met zijn rode geërodeerde canyons. Je overnacht in het vriendelijke dorpje Villa Union.

DAG 5: VILLA UNION - SAN AGUSTIN DE VALLE FERTIL
Vandaag kun je het Nationale Park Talampaya bezoeken. Het kent hele mooie uitgesleten rotsformaties van rood gesteente. Er zijn diverse mogelijkheden voor het maken van excursies welke je ter plaatse kunt regelen maar die wij ook op voorhand voor je kunnen regelen. Ten zuiden van Talampaya kun je ook nog een bezoek brengen aan Parque Ischigualasto waar dinosaurus skeletten zijn gevonden en waar je o.a. vrijwel rond gevormde stenen kunt aantreffen.

DAG 6: SAN AGUSTIN DE VALLE FERTIL - LA RIOJA
Deze dag is een reisdag door het typische Argentijnse landschap.

DAG 7: LA RIOJA - TAFI DEL VALLE
Vanuit La Rioja rijdt je via Catamarca naar Tafi del Valle waar je het Parque de los Menhires (een verzameling van menhirstenen) kunt bezoeken of een kijkje gaan nemen bij een van de estancia's waar men geiten en schapenkaas maakt. Bovendien kan dat een gelegenheid zijn om ook een kijkje te nemen in het interieur van deze koloniale herenhuizen.

DAG 8: TAFI DEL VALLE - CACHI
Vanuit dit plaatsje steek je nogmaals een hoge bergpas over. Na Cafayate rijdt je door de Quebrada de las flechas. Het lijkt wel alsof de aarde hier is opgetild en een kwartslag is gedraaid! Cachi is een klein plaatsje met een gezellig pleintje en een bijzonder historisch kerkje. Het dak is nog gemaakt van cactushout!

DAG 9: CACHI - PURMAMARCA
De reis gaat verder noordwaarts door zeer verschillende landschappen. Eerst rijdt je door nationale park Los Cordones. Hier groeien duizenden Cordon cactussen die tot wel 8m. hoog kunnen worden.
Daarna rijdt je over een pas van ca. 3.800 m. met, bij helder weer, mooie vergezichten. En of dat nog niet genoeg is geweest rijdt je ook nog een stuk door een tropisch woud met bromelia's in de bomen. Uiteindelijk bij Purmamarca aangekomen is het landschap weer behoorlijk kaal. Bij dit plaatsje ligt de berg met de 7 kleuren (cerro de los 7 colores). Verschillende mineralen in de rotsen zorgen voor deze grote kleurschakering.

DAG 10: PURMAMARCA
Vandaag is een dag ter eigen invulling en kun je bijvoorbeeld noordwaarts rijden naar Tilcara. Dit dorpje heeft duidelijk Indiaanse invloeden en je kunt hier het oude indianen fort uit de pre-Inca periode bezoeken genaamd El Pucara. Het fort is grotendeels gerestaureerd en de moeite waard om te bezoeken.

DAG 11: PURMAMARCA - SAN ANTONIO DE LOS COBRES
Je reist het Andes gebergte in richting Chili. Onderweg rijdt je als het ware door de zoutvlakte Salinas Grande heen. De weg stijgt met vele haarspeltbochten en het uitzicht is prachtig. Net na het plaatsje Susques ga je van de geasfalteerde weg af en rijdt je over, wederom, ruta 40 naar het beroemde viaduct El Polvorilla. Dit viaduct is gebouwd in de dertiger jaren van de vorige eeuw en toentertijd was dit een zeer uitdagend en bijzonder project. De weg is onverhard en alleen te rijden met een 4wd.
San Antonio de los Cobres is een klein plaatsje typerend voor deze regio en het ligt op bijna 3.800m in "the middle of nowhere".

DAG 12: SAN ANTONIO DE LOS COBRES - SALTA
Van deze toch vaak wel koude regio daal je weer af naar het mildere klimaat van Salta. Tevens keer je terug naar de bewoonde wereld en is een bijzondere selfdrive ten einde.

Een uitbreiding van de reis is mogelijk door ook nog een tweedaagse tocht te maken over de Puna (hoogvlakte in het Andes gebergte) naar Tolar Grande. Dit is één van de meest afgelegen gebieden van Argentinië op een hoogte van ruim 4.500m! U kunt dan o.a. de Cono de Arita bewonderen, langs eindeloze zoutvlaktes rijden en een bezoekje brengen aan de Ojos del Mar. Wij kunnen (eenvoudige) overnachting (2 nachten) voor u regelen en eventueel een gids die u met auto een volle dag "meeneemt" verder de hoogvlakte op.

DAG 13: EINDE ARRANGEMENT
Vandaag kun je de huurauto inleveren op de luchthaven van Salta en je reis naar eigen inzicht vervolgen.

Het is mogelijk om vanuit Salta rechtstreeks naar de Iguazu watervallen te vliegen. Dit immense waterspektakel ligt op de grens van Argentinie en Brazilië en als je hier twee volle dagen blijft kun je beide kanten van de watervallen in alle rust bekijken.

 

 

 

 PRIJS : vanaf € 1.995,- p.p. | o.b.v. 2 personen per voertuig


Aanbevolen reisperiode: eind september - begin december / eind februari - begin juni

INCLUSIEF

 • 11 dagen autohuur Renault Duster 4wd of gelijkwaardig; inclusief 2800 kilometers, standaard CDW verzekering en lokale belastingen
 • Pickup huurauto Salta centrum; dropoff Salta luchthaven
 • Overnachtingen (12x) in nette middenklasse hotels incl. ontbijt
 • Transfer 1x
 • Routebeschrijving van de te rijden route


EXCLUSIEF

 • Internationale en binnenlandse vluchten (wij kunnen deze voor je regelen)
 • Mogelijke luchthavenbelastingen
 • Excursies
 • Brandstof huurauto
 • Maaltijden, entrees, fooien, persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Boekingskosten € 25,-
 • Bijdrage Calamiteitenfonds a € 2,50

 

 

Een mooie verlenging is die naar de immense watervallen op de grens van Argentinie en Brazilie, de Iguazu Falls. Zowel vanuit Salta als vanuit Buenos Aires kun je hier rechtstreeks naar toe vliegen. 

 

   Lees meer...