• 0046
 • 0048
 • 0045c
 • 0041i
 • 0048e
 • 0041
 • 0039b
 • 0048d
 • 0045
 • 0044c

PATAGONIE PER 4WD | 19 DAGEN

INDIVIDUELE SELFDRIVE


Bariloche - Esquel - Puyuhuapi - Coihayque - Pt. Guadal  - El Chalten - El Calafate - Torres del Paine - Puerto Natales - Ushuaia


Tijdens deze selfdrive met huurauto door Patagonie zie je veel van de highlights van dit uitgestrekte gebied. Je rijdt langs de schitterende meren bij Bariloche, bezoekt de beroemde Perito Moreno Gletsjer, je kunt wandelen in Torres del Paine en je rijdt door de overweldigende natuur van de Carretera Austral, voor velen nog een onbekend gebied maar o zo mooi kunnen wij je uit eigen ervaring vertellen! Uiteindelijk beland je op Vuurland en rijdt je naar de meest zuidelijk gelegen stad op aarde Ushuaia.

Per camper is deze route ook goed te rijden. Het rij-schema is dan iets langzamer. Onze route geeft je de mogelijkheid om soms op campings en soms bij een estancia of een hotel te staan. De campings in deze landen zijn eenvoudig van opzet. Wij reserveren geen overnachtingsplekken voor de camperreis. Je krijgt van ons wel de informatie mee waar je ze kunt vinden. Zo behoud je alle vrijheid tijdens je vakantie.

Deze route gaat over verharde en onverharde wegen door uitgestrekte, ruige en verlaten landschappen. Een echt rij-avontuur!Dag 1: BARILOCHE - OPHALEN HUURAUTO 4x4
Vandaag haal je de huurauto (4x4) op. De rest van de dag heb je alle gelegenheid om de prachtige omgeving van Bariloche te verkennen. Deze streek wordt wel het Zwitserland van Argentinië genoemd en heeft er inderdaad wel iets van weg. Een rit naar het plaatsje Villa La Angostura of San Martin de los Andes behoort tot de mogelijkheden.

Dag 2: BARILOCHE - ESQUEL
Je rijdt door het Nationale Park Los Alerces naar Esquel. De weg is gedeeltelijk ongeasfalteerd en gaat door hele oude bossen en langs vele meren. Het park staat bekend om zijn eeuwenoude cypressen. Sommigen zijn zelfs 2.000 jaar oud.

Dag 3: ESQUEL - FUTALEUFU
Vandaag een korte reisdag. Je passeert de douane en rijdt Chili in. Je overnacht nabij een typisch klein Chileens plaatsje waar je in de omgeving mooie wandelingen kunt maken.

Dag 4: FUTALEUFU - PUYUHUAPI
Het eerste gedeelte van de Carretera Austral kenmerkt zich door de vele watervallen en de snelstromende rivieren. Onderweg kun je een hangende gletsjer gaan bekijken en hier ook wandelingen maken. Je overnacht aan de oever van een fjord nabij Puyuhuapi.

Dag 5: PUYUHUAPI - COYHAIQUE
Wederom een dag waar je door het uitbundige groen van de Carretera Austral rijdt. Veel varens en bamboe zul je onderweg zien staan. Als je in het Argentijnse voorjaar door deze streek rijdt wordt de route extra mooi door de vele bloeiende lupinen, brem, fuchsia en firebush. Aan het einde van de dag arriveer je in Coyhaique.

Dag 6: COYHAIQUE - PTO. TRANQUILO
In de buurt van Coyhaique wordt het landschap nog gedomineerd door weilanden maar langzaamaan wordt het ruiger. Je rijdt door een vallei waar de uitbarsting van de Hudson Vulkaan nog steeds goed zichtbaar is. Alleen maar afgestorven bomen die in het water staan. Daarna rijdt je langs de oevers van het meer General Carrera met erg mooie uitzichten op de bergketens om ons heen. Een zeer afwisselende rit.

Dag 7: PTO. TRANQUILO - PTO GUADAL
Het is vandaag een korte reisdag. Daardoor kun je eerst nog een boottochtje maken vanuit Pto Tranquilo naar de zgn. marmergrotten en om nog een "zijweg" te nemen naar diverse gletsjers (afkomstig van een enorm ijsveld hoog in de bergen) welke noordelijk van Pto. Tranquilo liggen.

Dag 8: PT. GUADAL - CUEVA DE LOS MANOS
Vandaag is een spectaculaire rit met fantastische uitzichten, zeer steil en bochtig. Vrijwel alles is onverhard. Je passeert de grens en keert terug naar Argentinië. Het landschap is hier direct heel anders. Steppeachtig en enorm weids. Je overnacht bij een hosteria en kunt vandaag nog in de namiddag naar de grot van de handen. De vallei is juist in de avondzon erg mooi om te zien.

Dag 9: CUEVA DE LOS MANOS - ESTANCIA
Een niet al te lange reisdag over Ruta 40. Je overnacht bij een estancia die deels nog in werking is.

Dag 10: ESTANCIA - EL CHALTEN
Vandaag vervolg je je route over ruta 40. Als je de afslag neemt naar El Chalten heb je bij mooi weer grote kans om het enorme Fitz Roy massief al van ruim 90 km afstand te zien liggen.

Dag 11: EL CHALTEN
El Chalten is het jongste stadje in Argentinie en bij uitstek geschikt om mooie dagwandelingen te maken richting het Fitz Roy massief.

Dag 12: EL CHALTEN - EL CALAFATE
Vandaag rijdt je weer in de richting van de bewoonde wereld. Het is een korte reisdag naar El Calafate. Hier kun je genieten van een terrasje in dit toeristische plaatsje. Of je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld een laguna met veel vogels te bezoeken.

Dag 13: EL CALAFATE
Je hebt vandaag de gelegenheid om naar de beroemde gletsjer Perito Moreno te rijden. Met enig geluk zie je enorme stukken ijs van deze gletsjer afbreken om met donderend geraas in het water te vallen. Ook is er de mogelijkheid om een mini-trekking over de gletsjer te maken of een boottocht langs de gletsjer.

Dag 14: EL CALAFATE - TORRES DEL PAINE
Het eerste stuk rijdt je nog door het, inmiddels bekende, patagonische landschap. Nadat je de grens bent gepasseerd en weer terug bent in Chili zul je zien dat het landschap gaat veranderen. Er komen meer bergen in zicht en uiteindelijk krijg je zicht op het bijzondere bergmassief dat Torres del Paine heet.

Dag 15: TORRES DEL PAINE
Je kunt vandaag een mooie en stevige dagwandeling maken in dit schitterende park of per auto het park verkennen. Je kunt bijvoorbeeld lopen naar de base van de Torres of, na oversteek over het meer Pehoe, lopen richting de Cuernos.

Dag 16: TORRES DEL PAINE - PUNTA ARENAS
Je laat dit imposante bergmassief achter je en rijdt naar Puerto Natales. Dit stadje gelegen aan de oevers van het meer Seno Ultimo Esperanza biedt mooie uitzichten op het bergmassief Balmaceda. Daarna rijdt je over verharde en onverharde wegen naar de volgende overnachtingsplaats.

Dag 17: PUNTA ARENAS - RIO GRANDE
Nadat je Punta Arenas hebt verlaten rijdt je naar de pont waarmee je de straat van Magellaan oversteekt. Na deze korte oversteek ben je eindelijk beland op Vuurland! De tocht van vandaag wordt gedomineerd door enorme vlaktes waar de wind overheen raast en waar schapen ruim vertegenwoordigt zijn.

Dag 18: RIO GRANDE- USHUAIA
De laatste etappe over Vuurland is er één van grote contrasten. Je begint de dag met de kale steppeachtige vlaktes. Langzaamaan komen de Nothofagus bossen in zicht die zijn “behangen” met enorme baardmossen. Uiteindelijk zie je ook de uitlopers van de Andes. Meren afgewisseld met bossen en besneeuwde bergen maken dit tot een onvergetelijke rit. Je komt aan in Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad op aarde.

Dag 19: USHUAIA - 4X4 INLEVEREN
Je kunt in de morgen op eigen gelegenheid naar het Nationale Park Tierra del Fuego gaan. In de namiddag lever je de huurauto in en vlieg je terug naar Buenos Aires.

 

DEZE SELFDRIVE IS GOED TE COMBINEREN MET:

 

FOZ DO IGUAZU   PAASEILAND   CRUISE USHUAIA - PUNTA ARENAS
                

Bezoek de immens grote watervallen
op de grens van Argentinie
en Brazilie

  Verken Rapa Nui en zijn
mysterieuze beelden
             Zet voet op Kaap Hoorn

 


Te rijden route ca. 4.500 km

 


DATA EN PRIJZEN

Prijs: vanaf € 4.285,- p.p. | op basis van 2 personen per voertuig

INCLUSIEF

 • 19 dagen huurauto Sport categorie bijv. Renault Duster 4wd of gelijkwaardig
 • 18 hotel overnachtingen in middenklasse hotels en bij estancias gelegen op bijzondere plekken; standaardkamer incl. ontbijt
 • Routebeschrijving van de te rijden route


EXCLUSIEF

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten (Buenos Aires - Bariloche / Ushuaia - Buenos Aires)
 • Luchthavenbelastingen ter plaatse te voldoen
 • Excursies, entrees nationale parken
 • Brandstof huurauto
 • Maaltijden, fooien, persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annulerings verzekeringen
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 per boeking

 

 

STADSTOUR PRIVE BUENOS AIRES

Buenos Aires is een mooie en gezellige stad, zeker de moeite waard om een paar dagen te bekijken. Condor Travels biedt u de mogelijkheid om een bijzondere privé stadsexcursie te maken met een Nederlandse gids. Dit kan per fiets, te voet of per auto.

 

Lees meer...

   

WATERVALLEN FOZ DO IGUAZU

Bezoek het enorme waterspektakel op de grens van Argentinië en Brazilië in 5 dagen.

 

Lees meer...

   

CRUISE USHUAIA - PUNTA ARENAS

Luxe cruise door de fjorden van Chili en Argentinië. Een Antarctica beleving in het klein!
Deze cruise vaart van Punta Arenas naar Ushuaia en vice versa in 4,5 of 7 dagen.

 

Lees meer...

   

FERRY BARILOCHE - PUERTO MONTT

Unieke dagtocht per boot en bus van Bariloche naar Puerto Montt

 

Lees meer...

   
 

 

PAASEILAND

Ga met eigen ogen zien, hoe groot en bijzonder de beelden (Moais) op Paaseiland zijn.

 

 

Lees meer...